Pleinbioscoop

7 t/m 25 augustus 2019

Voor iedere Rotterdammer is de Pleinbioscoop een begrip. De grootste openluchtbioscoop van Europa staat in Rotterdam en daar zijn we trots op! In augustus komen tot wel 4000 mensen per avond naar het Museumpark om samen films te kijken in de open lucht. Pleinbioscoop draait een verscheidenheid aan films: van art house cultclassic tot Hollywood blockbuster.

Een greep uit het programma van de afgelopen jaren: The Shining (1980), Casablanca (1942), Get Out (2017), Elle (2016), Amour (2012), Guardians of the Galaxy (2014), Indiana Jones (1984), Taxi Driver (1976), The Life Aquatic with Steve Zissou (2004) en ga zo maar door. Voor elk wat wils dus!

De vrijwilligerstaken zijn gesplitst in twee functies.

Barmedewerker
Bar draaien tijdens de Pleinbioscoop is lekker aanpoten. Laat die handjes maar wapperen en tap dat fust leeg! Of vul die cola- of wijnglazen in recordtempo. Bar draaien is leuk omdat het lekker vlot gaat, dus de tijd vliegt zo voorbij. Daarnaast is het altijd een feestje achter de bar!

Heb je horeca-ervaring of sociale hygiëne (als je het hebt, weet je wat het is), geef het aan bij de vrijwilligerscoördinator en het barhoofd, dan kunnen we praten over meer verantwoordelijkheden.

 

Publieksbegeleider
Als publieksbegeleider ben je lekker onder de mensen en is geen avond hetzelfde. Je kunt ingedeeld worden om kaartjes te controleren, stoeltjes te verkopen, in het snoepwinkeltje te staan, de publieksstroom te begeleiden, de flessengarderobe te bewaken of kassa te draaien.


Omdat de Pleinbioscoop 2,5 week duurt, vragen we dat je minimaal 6 diensten beschikbaar bent. Zo kunnen we aantal vrijwilligers behapbaar houden. Dat is fijn voor ons, maar zorgt er ook voor dat je je collega’s goed leert kennen en dat jullie een hechte, gezellige crew zijn!

 

Op het beschikbaarheidsformulier hieronder kun je aangeven of je dit jaar (weer) van de partij bent!